pátek 1. prosince 2023

Euro Truck Simulator 2: Vydání aktualizace 1.49

S radostí oznamujeme, že byla vydána aktualizace 1.49 pro Euro Truck Simulator 2, která je nyní k dispozici na Steamu. Tato aktualizace obsahuje opravy chyb, změny a nový obsah, které jsou uvedeny níže, takže doporučujeme si je přečíst!
Rádi bychom využili této příležitosti a poděkovali všem, kteří se zúčastnili, poskytli zpětnou vazbu a nahlásili chyby během období otevřené bety. Vaše cenné příspěvky nám pomohly provést úpravy, změny a odstranit některé chyby, které jsme možná napoprvé přehlédli. Doufáme, že si nyní můžete začít naplno užívat plody své práce.



HDR skyboxy, měsíc a nové efekty počasí
Za prvé a především, po mnoha žádostech jsme přidali Měsíc (zpět) na naši noční oblohu! Je to jemný, ale pozoruhodný dotek, který dodá vašim virtuálním dobrodružstvím s kamionem další vrstvu realismu a úžasu. Zajímavé je, že stojí za zmínku, že to, co by se mohlo jevit jako jednoduchý přírůstek – Měsíc – již nějakou dobu představuje významné výzvy. Integrace Měsíce do noční oblohy vyžadovala mimo jiné obsazení, vykreslování a výpočet měsíčního světla, správné fáze, řízení odrazů ve vodních útvarech, řešení mokrých silnic a řešení zrcadlových efektů.
Kromě toho jsme také přepracovali noční oblohu a představili dynamické hvězdy, které se jemně třpytí, což zvyšuje celkovou autentičnost nočního zážitku.
S radostí vám také oznamujeme, že skyboxy budou mít nyní vysoký dynamický rozsah (HDR), což znamená, že na obloze budou bohatší a živější barvy a vylepšení se dočkaly i naše vizuální efekty počasí. Bouřky nyní obsahují viditelné blesky, které nabízejí pohlcující zážitek. A nezapomeňte v určitých oblastech sledovat noční oblohu, možná budete příjemně překvapeni tím, čeho si všimnete.
Abychom to shrnuli, připravili jsme pro vás také speciální video, které vám všechny tyto změny představí. Rozhodně stojí za to se na něj podívat spolu s vyhrazeným blogovým příspěvkem, který jsme publikovali dříve!

Prodejci ojetých nákladních vozidel
Jsme také rádi, že můžeme představit další velmi žádanou funkci. Ojetá nákladní vozidla budou nyní okamžitě k dispozici v hlavní nabídce, která vás zavedou k výběru nákladních vozidel, která jsou ve srovnání se zcela novými vozidly cenově výhodnější. Tyto ojeté nákladní vozy však mají určitý počet najetých kilometrů a opotřebení, což je indikováno jejich hvězdičkovým hodnocením a samostatným oknem, které poskytuje podrobný rozpis poškození různých dílů.
Jednou z nejvýznamnějších změn, které s touto funkcí přicházejí, je vylepšený systém poškození a oprav. V minulosti byl náš přístup velmi zjednodušující – jednotlivé části hromadily poškození, vyjádřené v procentech, a vy jste je mohli opravit a procento resetovat na nulu. S aktualizací 1.49 se však na součástech budou hromadit tři typy poškození:
  • Poškození: Tento typ poškození lze opravit standardními opravami, stejně jako dříve.
  • Opotřebení dílů: Když se součásti výrazně opotřebují, budete je chtít vyměnit.
  • Trvalé opotřebení: Trvalé opotřebení představuje systémové stárnutí a opotřebení celého vozidla. Může být anulována pouze Total Restoration celého vozidla. Jedná se o dražší postup, ale je to jediný způsob, jak uvést váš nákladní vůz a přívěs zpět do původního stavu.


S vylepšeným systémem poškození přichází i lepší kontrola nad údržbou vozidla. Nyní se můžete informovaně rozhodnout, které díly opravit nebo vyměnit na základě svého úsudku. Případně máte možnost požádat o odbornou radu ohledně nejlepší strategie oprav vašeho nákladního vozidla nebo přívěsu.

Modifikátory klávesových zkratek
Další velmi žádanou funkcí přicházející s verzí 1.49 je zavedení modifikátorů Keybind! Při dřívějším vytváření nové vazby v nabídce bylo možné přiřadit akci pouze jednu klávesu. S aktualizací 1.49 budete mít nyní možnost použít kombinaci klávesy a modifikátorů ke svázání akce. Nyní můžete například přiřadit Shift + L k rozsvícení světel, pokud si to přejete!
To vám otevírá zcela nový svět kombinací klávesových vazeb, které můžete použít, což umožňuje více možností vazby, ale to není vše! Nyní budete mít také možnost svázat klávesu krátkým stisknutím a dlouhým stisknutím. Podržení tlačítka bude rozpoznáno jako dlouhé stisknutí a stisknutí tlačítka jako obvykle bude považováno za krátké stisknutí.
Klávesnice nejsou jedinou periferií, která tuto změnu využívá. Tuto novinku budou moci využívat i kontroloři!

Automatické světlomety
Další novinkou, kterou s radostí představujeme v této aktualizaci, je možnost automatických světlometů. Jedná se o poměrně přímočarou funkci, která zapne světlomety, když okolní světlo kolem kamionu klesne pod určitou hranici.

Pokud je tato možnost přepnuta, poloha spínače světel pro parkovací světla je nahrazena automatickými světly, takže můžete světla vypnout nebo zapnout světlomety pomocí ostatních poloh spínače.

Zavedli jsme také přidání automatických dálkových světel. Tato funkce dočasně vypne dálková světla, když je před vámi vozidlo (jak ve vašem jízdním pruhu, tak protijedoucí), a znovu je zapne, když je vozidlo dostatečně daleko.

Tato automatická dálková světla se aktivují, pokud přepnete spínač dálkových světel a buď se zapnou automatické světlomety, nebo jste světlomety zapnuli ručně (v případě, že je možnost automatických světlometů vypnutá, dálková světla fungují pouze při manuálním zapnutí světlometů). Doufáme, že se vám tato jednoduchá, ale užitečná funkce na cestách bude líbit!

Seznam změn

Vizuální

  • HDR skyboxy, měsíc a nové efekty počasí

Vozidlo

  • Automatické světlomety

Jiný

  • Prodejci ojetých nákladních vozidel
  • Modifikátory klávesových zkratek
anglická mutace

Euro Truck Simulator 2: 1.49 Update Release

Žádné komentáře:

Okomentovat